Filter

Frisbee kopen?

Bij Speelplezier-online.nl kunt u vele verschillende soorten frisbees kopen. Over het algemeen verschillen frisbees met name op gebied van vorm en kwaliteit. Daarnaast is het gewicht van een frisbee ook erg belangrijk voor het spel.

1 artikel(en)
Van hoog naar laag sorteren
1 artikel(en)
Van hoog naar laag sorteren
Zo is het algemeen bekend dat een kwaliteits frisbee beter en verder vliegt dan een goedkope frisbee. Naast de frisbee van het bekende formaat zijn er ook frisbees voor diskgolf. Diskgolf is een variant van het conventionele frisbee. Hierbij wordt er gespeeld met een kleine frisbee met een speciale afmeting. Deze zijn speciaal ontworpen om stabiel- of juist ver te kunnen vliegen.

Honden en frisbees

Wat hebben honden toch met frisbees? Je kent ze wel, die strandseries waarin stoere mannen een portje frisbee spelen met hun hond. Niet lang nadat de eerste was gemaakt werd ontdekt dat veel honden ook wel wat voelden voor een potje frisbee. Daar werd goed op ingespeeld met wedstrijden voor honden. Hier werd gespeeld met een speciale frisbee van buigzaam materiaal. Hierdoor loopt de frisbee minder schade op tijdens de wedstrijden. Tijdens deze wedstrijden komen de honden tegen elkaar uit als frisbee vangers.

Soorten frisbees

Veel frisbee-achtige schijven (aerofoils, vleugelprofielen) hebben een groot gat in het midden en vliegen aanmerkelijk verder. Er bestaan frisbees van fluoriderend plastic of met led lichtjes die licht geven in het donker. Andere speciale frisbees maken tijdens de vlucht een fluitend geluid. Speelplezier-online.nl heeft verschillende frisbee te koop. Naast de ‘old school’ traditionele frisbees bieden wij ook Aerobie Ring frisbees. Deze zijn speciaal ontwikkeld om ver te kunnen werpen. De Aerobie Ring frisbee heeft momenteel het record verwerpen in het Guiness World Book of Records.

Frisbee kopen

Wilt u een frisbee kopen? Bestel van vandaag nog een frisbee bij Speelplezier-online.nl. Binnen 48 uur kunt u dan gaan spelen. Of je nu een spelletje wilt spelen met je vrienden of je hond; koop je frisbee bij Speelplezier-online.nl. De meest verkochte frisbee is de traditionele Ultra-Star Discraft. Deze frisbee weegt 175 gram. Deze werpschijf wordt door miljoenen Amerikanen gebruikt voor het leuke spel frisbee!

Geschiedenis van een frisbee

De eerste werd al in 1948 uitgevonden door Walter Frederick Morrison. Hierbij werd hij geholpen door zijn compagnon en mede financier Warren Franscioni. De eerste frisbees waren echter geen succes. Maar de rechten op een later model, eveneens gemaakt door Morrison in 1955 en verkocht als Pluto Platter, werden in 1957 gekocht door Wham-O, die het in 1958 herdoopte tot de eerste echte ‘Frisbee’. Dit was een (mogelijk bewust) verkeerde spelling van de naam van de bakkerij Frisbee Pie uit Bridgeport (Connecticut). De aluminium taartvormen van deze winkel werden door studenten gebruikt om te frisbeeën. Dit was in feite de uitvinding van de frisbee. Dus zoekt u een frisbee? Zoek niet verder en koop uw frisbee bij Speelplezier-online.nl