Inklappen
 

Gratis verzending vanaf 100,-

Heeft de bestelling een waarde van minder dan € 100,-? Dan hanteren wij € 6,95 verzendkosten, of € 45,- bij een palletzending.

 

Fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een product defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze producten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om je product te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Meestal leveren wij binnen 48 uur.

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending vanaf 100,-
  • Fabrieksgarantie
  • Goede prijs-/kwaliteitsgarantie
  • Levering op gewenste dag
  • Professionele service

Het verschil tussen pool snooker en biljart

Het verschil tussen pool, snooker en biljart

Bent u ook geïnteresseerd in keu sporten, maar weet u niet precies wat het verschil is tussen pool, snooker en biljart? Geen zorgen! Hieronder leggen we uit wat deze spellen bijzonder maakt en hoe ze van elkaar verschillen. Of u nu een beginner bent of een fanatieke speler, ontdek welk spel het beste bij uw voorkeuren past.

Pool

Laten we starten met pool, één van de meest geliefde keu sport ter wereld. Bij pool gebruiken we zestien ballen: één witte (de cue ball) en vijftien gekleurde ballen (de object balls). De object balls zijn verdeeld in groepen: effen gekleurde ballen en gestreepte ballen. Het doel is om de ballen in de gaten te stoten, en als alle ballen van uw groep in de gaten zijn gegaan, stoot u de zwarte bal (de 8-ball). Maar pas op, als u per ongeluk de zwarte bal in een verkeerd gat stoot, verliest u het spel!

Snooker

Snooker is ingewikkelder en strategischer dan pool. Het wordt gespeeld op een tafel met 22 ballen: één witte cue ball, vijftien rode ballen en zes gekleurde ballen (geel, groen, bruin, blauw, roze en zwart). Elke gekleurde bal heeft een bepaald aantal punten. Het doel van snooker is om zoveel mogelijk punten te scoren door de rode ballen en daarna de gekleurde ballen in de pockets te stoten. Maar voordat u een gekleurde bal mag potten, moet u eerst een rode bal raken. Snooker vraagt om precisie, tactiek en een goed begrip van de regels.

Biljart

Biljart is een verzamelnaam voor verschillende keu sporten die op een rechthoekige tafel worden gespeeld met een stok (de keu) en drie ballen: een rode bal, een witte bal en een derde bal met een specifieke kleur (bijvoorbeeld geel). In tegenstelling tot pool en snooker, richt biljart zich meer op het gebruik van de witte bal om de andere ballen te raken en punten te scoren. Er zijn verschillende soorten biljart, zoals het libre, driebanden en bandstoten. Elk type heeft zijn eigen regels en unieke uitdagingen.

Het verschil

Nu we een overzicht hebben van de drie keu sporten, zetten we de belangrijkste verschillen nog eens op een rijtje:

Aantal ballen

Bij pool worden zestien ballen gebruikt, bij snooker 22 en bij biljart slechts drie.

Regels

Elk spel heeft zijn eigen regels en doelstellingen. Bij pool is het doel om ballen van jouw groep in de pockets te stoten, bij snooker gaat het om het scoren van punten door rode en gekleurde ballen te potten, en bij biljart richt je je op het raken van andere ballen met behulp van de witte bal.

Complexiteit

Snooker is over het algemeen het meest complexe en strategische spel, terwijl pool en biljart eenvoudiger zijn in vergelijking.

Keu sporten bij Speelplezier-online.nl

Wist u dat u bij Speelplezier-online.nl gratis verzending ontvangt bij een bestelling vanaf €100 en dat u uw bestelling bij u kunt laten leveren op het gewenste moment? Wacht dus niet langer en bestel snel op Speelplezier-online.nl!

Heeft u nog andere vragen of kunnen we u ergens anders mee helpen? Speelplezier-online.nl helpt u graag! Onze klantenservice staat elke vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur voor u klaar om u te voorzien van deskundig advies.

Opmerkingen

Geen opmerkingen