Pingpongballetjes

Onmisbaar voor een potje tafeltennis; een setje goede pingpongballen of tafeltennisballetjes! Bij Speeplezier-online.nl alleen pingpongballen van kwaliteit. Diverse merken zoals Cornilleau en Adidas.

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Als je een liefhebber bent van de sport tafeltennis dan ken je het wel; pingpongballen die te hard en te zwaar zijn! Goedkoop is duurkoop. Bij Speelplezier-online.nl alleen pingpongballetjes waar je mee kunt spelen zoals het hoort. De effecten komen door en de smashes springen van de tafel. Maak niet die fout om van die merkloze ballen te kopen voor een euro minder maar ga voor kwaliteit.

Pingpongballetjes van hoogwaardige kwaliteit

We kennen het uit ervaring. De pingpongballetjes van een beetje merk slaan gewoon beter weg. Speelplezier-online.nl en haar klanten hebben al jaren goede ervaring met de pingpongballetjes van Cornilleau en Adidas. Voor een paar euro heb je een hele doos vol van die ballen en kun je weer rustig een jaar vooruit. We hebben klanten waar dagelijks 20 mensen aan het tafeltennissen zijn en die doen een jaar met één doos. Ook de meest harde smashes kunnen ze prima aan. Je moet ze allen niet het raam uitslaan.

Wetenswaardigheden van de pingpongbal

Een pingpongbal is een ronde bal van vier centimeter doorsnede dat wordt gebruikt voor de sport tafeltennis. Pingpongballetjes zijn zeer licht, en bestaan uit een dun schilletje plastic, met een holle lege binnenkant. De pingpongbal is oorspronkelijk wit, maar intussen op de markt verschenen in een grote verscheidenheid aan kleuren. De bal ontleent zijn naam aan het spel tafeltennis, dat er vaak mee gespeeld wordt. Ook de oranje balletjes zie je veel in de sport terug alhoewel dit geen officiële wedstrijdkleur is.

Door de lage massa wordt een pingpongbal nog wel eens bij natuurkundige demonstraties gebruikt om het bestaan van lucht aan te tonen. Hiertoe wordt een luchtblazer verticaal geplaatst, zodat de lucht recht omhoog wordt geblazen. De pingpongbal wordt vervolgens daarboven in de lucht "gelegd", zonder touwtje, en beweegt dan een beetje op en neer. De zwaartekracht op het balletje wordt dus gecompenseerd door een andere kracht. Dit blijkt de wrijvingskracht te zijn van de lucht die omhooggeblazen wordt. Het balletje is gemakkelijk in evenwicht te houden boven deze blazer. Indien het uitwijkt naar een bepaalde kant moet de lucht hier een langere weg afleggen. Daardoor gaat het trager bewegen (het ondervindt meer weerstand) waardoor de druk aan die kant groter wordt en het balletje weer naar het midden geduwd wordt.