Inklappen
 

Gratis verzending vanaf 100,-

Heeft de bestelling een waarde van minder dan € 100,-? Dan hanteren wij € 6,95 verzendkosten, of € 45,- bij een palletzending.

 

Fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een product defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze producten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om je product te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Meestal leveren wij binnen 48 uur.

Voordelen inklappen
 • Gratis verzending vanaf 100,-
 • Fabrieksgarantie
 • Goede prijs-/kwaliteitsgarantie
 • Levering op gewenste dag
 • Professionele service

Jeu de boules: het ultieme gezelschapsspel voor jong en oud

Jeu de boules, wie kent het niet? Dit klassieke gezelschapsspel is al jarenlang populair bij jong en oud. Of je nu met vrienden, familie of zelfs alleen speelt, Jeu de boules zorgt altijd voor plezier en vermaak. In dit artikel gaan we dieper in op de fascinerende wereld van Jeu de boules en waarom het een must-have is voor elke spelletjesliefhebber.

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Jeu de Boules set - 3 ballen in zwarte rits tas
  € 18,95
 2. Jeu de Boules set - 6 ballen in zwarte rits tas
  € 32,95
 3. Jeu de Boules set - 8 ballen in zwarte rits tas
  € 42,95
 4. Jeu de boules magneet
  Jeu de boules magneet
  Art.nr. (SKU): 010161
  € 5,95
 5. Houten Jeu de boules buts fluor kleur 10st.
  € 7,95
 6. Houten Jeu de boules buts naturel kleur 10st.
  € 4,95
 7. Luxe houten Jeu de boules buts set 6st.
  € 9,95

Jeu de boules: een ontspannen spel voor jong en oud

Wat is Jeu de boules?

Jeu de boules, ook wel bekend als petanque, is een eeuwenoud spel dat zijn oorsprong vindt in Frankrijk. Het is een spel waarbij spelers metalen ballen richting een doelballetje, ook wel de "cochonnet" genoemd, werpen. Het doel van het spel is om de eigen ballen zo dicht mogelijk bij de cochonnet te krijgen en tegelijkertijd de ballen van je tegenstanders te verhinderen dit te doen.

De regels van Jeu de boules

Bij Jeu de boules speel je meestal in teams van twee of meer spelers. Elke speler heeft een set van meerdere metalen ballen, terwijl er maar één cochonnet is. Om beurten proberen de spelers hun ballen zo nauwkeurig mogelijk naar de cochonnet te gooien. Het team wiens bal het dichtst bij de cochonnet ligt, scoort punten.

Het spel kan zowel binnen als buiten worden gespeeld en vereist niet veel ruimte. Het is populair op campings, parken en pleinen, maar ook bij verenigingen. Door de laagdrempeligheid is het voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd of fysieke gesteldheid.

Voordelen van Jeu de boules

Jeu de boules biedt verschillende voordelen, niet alleen als vrijetijdsbesteding, maar ook voor de gezondheid. Het is een spel dat concentratie, precisie en strategisch inzicht vereist. Het helpt spelers om hun motorische vaardigheden te verbeteren, evenals hun coördinatie en balans.

Bovendien kan Jeu de boules bijdragen aan het sociale aspect van het leven. Het is een spel dat gemakkelijk in groepen kan worden gespeeld en dit bevordert interactie en communicatie tussen spelers. Samen plezier hebben en lachen tijdens het spel versterkt de onderlinge banden en creëert mooie herinneringen.

Aan de slag met Jeu de boules

Om Jeu de boules te spelen, heb je alleen een set van ballen en een stukje buitenruimte nodig. Je kunt bij ons een set ballen kopen maar ook bijbehorende accessoires. Er zijn verschillende soorten ballen, variërend in grootte en gewicht. Kies een set die het beste bij jou en je medespelers past.

Zodra je de ballen hebt, kun je beginnen met het opzetten van het speelveld. Dit kan zo simpel zijn als het markeren van een startlijn en het plaatsen van de cochonnet op een bepaalde afstand. Vervolgens werpen de spelers om de beurt hun ballen richting de cochonnet, waarbij ze proberen zo dicht mogelijk in de buurt te komen.

Conclusie

Jeu de boules is een fantastisch spel dat geschikt is voor jong en oud. Het biedt niet alleen entertainment, maar ook vele voordelen voor de gezondheid en het sociale welzijn. Het is een spel dat gemakkelijk te leren is en geen speciale vaardigheden vereist. Dus nodig je vrienden of familie uit, ga naar buiten en geniet van een ontspannen potje Jeu de boules!

FAQ's

 1. Is Jeu de boules alleen voor ouderen?
  • Nee, Jeu de boules is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Het spel kan worden aangepast aan verschillende niveaus en is leuk voor jong en oud.
 2. Kan Jeu de boules binnen worden gespeeld?
  • Ja, hoewel het meestal buiten wordt gespeeld, kan Jeu de boules ook binnen worden gespeeld op bijvoorbeeld tapijt of grasmatjes. Zorg er gewoon voor dat er voldoende ruimte is om te spelen.
 3. Moet ik een getrainde atleet zijn om Jeu de boules te spelen?
  • Absoluut niet! Jeu de boules vereist geen speciale fysieke vaardigheden. Het draait vooral om nauwkeurigheid, concentratie en strategisch inzicht. Iedereen kan het leren en plezier hebben!