Filter

Jeu de boules

Is jeu de boules ook dé sport voor u? Lekker spelen met de vrienden? Dan bent u bij Speelplezier-online.nl aan het juiste adres. Mooie jeu de boules sets!

2 artikel(en)
Van hoog naar laag sorteren
2 artikel(en)
Van hoog naar laag sorteren
In Nederland wordt veel jeu de boules gespeeld door een zeer breed publiek. Als we het in Nederland hebben over jeu de boules hebben we het eigenlijk over de sport Petanque. Bij petanque is het de bedoeling om de zware metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje te werpen of te rollen. Dit kleine houten balletje noemen we de cochonnet of de but. De afstand van de cirkel (van waaruit de spelers werpen) tot de but kan variëren tussen 6 tot 10 meter. Het spel kan op alle soorten ondergrond gespeeld worden. Toch wordt hier veelal gekozen voor een ondergrond van zand of grind. Je ziet de grind banen vaak in de buurt van buurthuizen. Jeu de boules is het meest populair in Frankrijk. Hier spelen ruim 17 miljoen vrije tijds spelers dit aanstekelijke spel. Jeu de boules heeft in Frankrijk maar liefst 480 duizend bond leden.

De eenvoud van jeu de boules

De eenvoud van Petanque heeft er voornamelijk voor gezorgd, dat het mondiaal en nationaal verreweg de meest voorkomende spelvariant van het Jeu de Boules is geworden. Petanque kan individueel worden gespeeld, maar ook in teams van twee spelers (doublette) of drie spelers (triplette). De triplette vorm wordt internationaal als de belangrijkste variant beschouwd.

Bestel vandaag nog uw jeu de boules set. Want vandaag besteld is morgen in huis!